Відкриття ювілейного 375-го Ніжинського Покровського ярмарку

17-10-2017
Свято

Як відомо, місто Ніжин має давні глибокі традиції торгівельного осередку Лівобережної України. Значне торгівельне значення Ніжин мав наприкінці ХVІ-середині ХІХ століть. На той період тут тричі на рік відбувалися ярмарки – Троїцький, Покровський і Всеїдний, на які приїздили купці із навіть із Західної Європи та країн Сходу.

Тож 14 жовтня 2017 року Ніжинщина знову святкувала - адже в місті Ніжині відбувся 375-й Покровський ярмарок. Цього дня ніжинці та гості міста відзначали одразу три свята - День захисника України, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. У ході урочистого відкриття з вітальним словом звернулися міський голова Анатолій Лінник, Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, народний депутат України Олександр Кодола. На урочисте відкриття був запрошений голова Ніжинської районної ради Олег Бузун.

У програмі заходу була концертна програма творчих колективів міста та області, шоу-програма Київського вуличного театру на ходулях, святковий концерт за участю творчих колективів та солістів міста та ін. Кожен із гостей міг знайти собі розваги до душі, адже були також представленні містечко майстрів, дитячі розважальні атракціони, виставки продукції підприємств та місцевих виробників, спортивні заходи та багато іншого.

 
Організаційний відділ районної ради