У Липовому Розі громада зібралась на схід села

12-02-2018
Схід села

06 лютого у с. Липів Ріг відбулись загальні збори громадян. Звіт сільського голови Олексія Пелипканича про соціально-економічний розвиток громади в 2017 році приїхали почути голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його перший заступник Сергій Батрак та помічник народного депутата України Олександра Кодоли Тамара Стратілат. Також у сході села взяв участь керівник ФГ «Липіврізьке» Олексій Сутула.

Олексій Пелипканич розповів про здійснені заходи із благоустрою населеного пункту, використані кошти самооподаткування, заплановані роботи на поточний рік, зокрема, розчищення ставка, заміна даху у фельдшерському пункті, випилювання аварійних дерев.

Жителів найбільше цікавили питання оформлення громадських пасовищ та інвентаризації земельних ділянок. До керівництва району звертались щодо ремонту доріг та оплати праці технічним працівникам закладів освіти.

Спілкувалась із липоворіжцями помічник народного депутата Тамара Стратілат. Вона прозвітувала про роботу Олександра Кодоли у Верховній Раді за три роки та спрямовані ним кошти державного фонду соціально-економічного розвитку територій, зокрема, на Ніжинський район. У минулому році 180 тис. були направлені на придбання УЗД-апарату для Ніжинської центральної районної лікарні, 220 тис. – на ремонт неврологічного відділення цього ж медичного закладу, 100 тис. – на закупівлю велосипедів для фельдшерів району тощо.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин подякував за роботу сільському голові Олексію Пелипканичу, окремо відзначив підтримку населеного пункту Олексія Сутули. Зауважив, що позиція районної державної адміністрації полягає у підтримці перш за все тих сільських рад, котрі прагнуть до змін та розвитку своїх населених пунктів. Жителям громади порадив спільними зусиллями вирішувати існуючі проблеми, адже у рамках реформи децентралізації Липів Ріг хоч і стане частиною Ніжинської ОТГ, проте населений пункт з мапи не зникне.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА