Важливі питання життєдіяльності громади обговорили на загальних зборах у Дуболугівці

12-02-2018
Схід села

У с. Дуболугівка 07 лютого відбулись загальні збори громадян. Участь у них узяли заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, представник народного депутата України Олександра Кодоли Олексій Пірковський, представник ТОВ «Дружба Нова» Кернел Віталій Фурса, а також депутат районної ради, представник ТОВ «Іст Агро» Анатолій Слуцький. Останній проводив збори.

Сільський голова Руслан Острянко озвучив звіт про соціально-економічний стан громади; про виконання критичних зауважень минулорічного сходу; використання коштів самооподаткування; пожежну безпеку та інші питання. Також він розповів про результати згоди дуболугівської громади на приєднання до Вертіївської ОТГ – наразі сільська рада очікує висновків Чернігівської обласної державної адміністрації.

Представники сільськогосподарських підприємств, котрі орендують землі жителів населеного пункту, поінформували про стан розрахунків за оренду паїв. Також Віталій Фурса повідомив, що корпоративні права ПП «Українські аграрні інвестиції» перейшли до ТОВ «Дружба Нова» Кернел.

Олексій Пірковський поінформував присутніх про роботу народного депутата України Олександра Кодоли у Верховній Раді за три роки. Також він прийняв до уваги пропозиції громади щодо спрямування коштів депутатом із фонду соціально-економічного розвитку територій.

Жителі села традиційно під час сходу озвучили ряд критичних зауважень: створення громадських пасовищ; покращення якості пасажироперевезень; ремонт доріг; впорядкування ліній електропередач та вирішення питання з електричною напругою деяких вулиць.

Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко більш детально зупинилась на питаннях соціального обслуговування, медичного забезпечення, проведення культурно-масової роботи в Дуболугівці. Подякувала сільському голові за утримання фельдшерського пункту за рахунок місцевого бюджету, а також підтримку інших соціально важливих питань Ніжинського району.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА