У селі Данина відбулись загальні збори громадян

15-03-2018
Схід села

14 березня у с. Данина відбулись загальні збори громадян. Сільський голова Ганна Оксенич перед громадою озвучила звіт про виконання Програми соціально-економічного розвитку та бюджету; про санітарний стан та проведення благоустрою на території сільської ради; про використання коштів самооподаткування та встановлення сум самооподаткування у 2018 році.

Участь у сході села взяли заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, представник народного депутата України Олександра Кодоли Олексій Пірковський, спеціаліст управління соціального захисту населення райдержадміністрації Маргарита Киричок, а також фермери і представники інвесторів, котрі орендують землі громади.

Під час свого виступу Ганна Оксенич повідомила, що в селі проживає 441 чоловік, хоча зареєстровано 633. Більшість жителів – люди пенсійного віку, і тим не менш минулого року народилась в громаді одна дитина. Функціонує школа, на підтримку якої у 2017 році із сільського бюджету було виділено 94 тис. грн., 60 тис. з яких – на ремонт даху. Виділялись кошти і на потреби сільського клубу, ремонт Обеліску слави та пам’ятника невідомому солдатові, на потреби футбольної команди тощо.

Сільський голова висловила подяку інвесторам за постійну підтримку і допомогу громаді, окремо подякувала за опіку над родинами-переселенцями зі сходу.

У присутніх на зборах громадян найбільше питань було саме до інвесторів та їх представників (Володимир Мозговий, Іван Ярина, Олег Скрипець), здебільшого, вони стосувались соціальних виплат та оранки землі.

Представник народного депутата Олексій Пірковський розповів про роботу Олександра Кодоли у Верховній Раді за 3 роки: законотворчу, міжпарламентську діяльність, залучення коштів фонду соціально-економічного розвитку територій на потреби свого виборчого округу, а також про прийом громадян та реагування на їх звернення.

Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко озвучила ті питання, які найбільше турбували данинців – це подальше функціонування у найближчі роки місцевої школи, фельдшерського пункту. Крім того, вона коротко пояснила суть медичної реформи та пілотного проекту реформування ПАТ «Укрпошта». Повідомила також і про ремонт доріг місцевого значення, котрий заплановано зробити цього року.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА