Події Ніжина висвітлені на сторінках єдиної в Україні польськомовної газети «Дзеннік Кійовскі»

30-03-2018
Передплата

Ніжинська районна рада тісно співпрацює з Ніжинської Спілкою поляків «Астер», керівником якої є Фелікса Бєлінська. Спілка веде активну діяльність уже майже 20 років, за її ініціативи в м. Ніжині та Ніжинському районі неодноразово проводилися науково-практичні конференції, круглі столи та інші заходи за тематикою, що відображає спільні інтереси української і польської наукової громадськості. До прикладу – це й фестивалі польської культури «Разом до інтегрованої Європи: Польща-Україна» та «Фестиваль Дружби», міжнародна науково-практична конференція "Інтелектуальний внесок поляків в науку й культуру Чернігівщини: історія й сучасність”, фестиваль духовної музики, присвячений 95-й річниці з дня народження Святого Іоана Павла ІІ, видання бібліографічного довідника «Поляки в Ніжині» та ін.

У рамках такої співпраці Ніжинська районна рада також у 2018 році передплачує єдину в Україні польськомовну газету «Дзеннік Кійовскі», на сторінках якої висвітлюється інформація і про знакові події Ніжинщини.

Двостороннє співробітництво району з іншими країнами є одним із напрямків роботи голови Ніжинської районної ради Олега Бузуна. Адже завдяки такій співпраці представники різних держав обмінюються досвідом, відбувається залучення інвестицій та різностороннє налагодження зв’язків, які сприяють розвиткові Ніжинщини.

По темі: "Ніжинська Спілка поляків "Астер" зібрала гостей на тематичному вечорі", «Ніжин відвідала почесна польська делегація», «Відбулася презентація збірника «Поляки в Ніжині: історія та сучасність».

Організаційний відділ районної ради