Підготовку до опалювального періоду 2018-2019 років та соціальний захист учасників бойових дій обговорили на розширеному засіданні Колегії РДА

30-05-2018
Колегія РДА

30 травня 2018 року відбулось розширене засідання Колегії райдержадміністрації, котре провів голова РДА Вячеслав Івашин.Участь у засіданні Колегії взяли голова районної ради Олег Бузун, селищний, сільські голови, начальники управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, представники ЗМІ.

На розгляд було винесено два питання. Про підсумки проходження опалювального періоду 2017-2018 років та заходи по підготовці до опалювального періоду 2018-2019 років доповідав перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак.

Він наголосив на тому, що в опалювальний період 2017-2018 рр. опалювались усі, без винятку заклади освіти, діючі дитячі садки, заклади охорони здоров’я та соціального захисту, адміністративні будинки селищної, сільських рад. Із 49 закладів культури опалювались 22 будівлі, не опалювались 13, частково опалювалось 14. Із 48 медичних закладів, що функціонують у районі, 24 опалювались природним газом, 22 - твердим паливом та 2 - електроенергією. Для зменшення витрат на природний газ та економію коштів планується до опалювального періоду 2018 - 2019 років перевести на альтернативні види палива котельні Галицької, Крутівської, Талалаївської амбулаторій загальної практики сімейної медицини, фельдшерських пунктів у селах Данина та Безуглівка.

Сергій Батрак також зазначив, що у грудні минулого року введена в експлуатацію блочно-модульна котельня на твердому паливі у Кукшинській ЗОШ І-ІІІ ступенів та виготовлена проектно-кошторисна документація на проведення капітального ремонту котельні із заміною твердопаливних котлів на нові енергоефективні та капітальний ремонт системи опалення Безуглівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ступенів. Крім того, акцентував увагу на відсутності заборгованості за спожиті енергоносії у закладах соціальної сфери.

Під час обговорення питання виступили начальник відділу освіти Леся Лозова, начальник відділу культури Антоніна Залозна, а також сільські голови: Віктор Македон (Крути) та Володимир Орел (Ніжинське).

Про соціальний захист учасників бойових дій, в тому числі учасників проведення антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників АТО інформував начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Шевчун. Він озвучив перелік пільг, передбачених для учасників бойових дій та різних видів грошових виплат, розповів про організацію їх професійного навчання, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, про реалізацію відповідних обласних та районних Програм соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей тощо. Доповідач зазначив, що учасників АТО на сьогодні прирівняно до учасників бойових дій. Наразі їх в управлінні обліковується 184 чоловіки. Також у районі проживають 5 родин загиблих учасників АТО.

Співдоповідачем з даного питання була в.о. директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Чос. Участь в обговоренні взяли голова громадської організації «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» Сергій Ступак, начальник відділу інформаційних систем Ніжинського міськрайонного центру зайнятості Ірина Котлярова, головний лікар Ніжинської центральної районної лікарні Юрій Солодько.

Принагідно Сергій Ступак за дорученням голови Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану та АТО, народного депутата України Сергія Куніцина вручив Почесну грамоту за вагомий внесок у розвиток ветеранського руху в Україні, військово-патріотичне виховання молоді та взірцеве виконання службових обов’язків волонтеру Надії Дрозд.

За результатами розгляду питань порядку денного будуть прийняті відповідні розпорядження.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації