Ніжинський міськрайонний центр зайнятості застерігає: Зарплата у конверті – вигода чи небезпека?

13-07-2018
Інформація

Заробітна плата в «конвертах», ухилення від сплати податків, робота без оформлення трудових відносин – на сьогоднішній день це насущні проблеми економіки країни, які мають глибокі корені й руйнують суспільство із середини.

Виплата «тіньової» зарплати позбавляє наших громадян належного захисту на випадок непрацездатності та прирікає на мізерну пенсію в майбутньому. Це втрата можливості користування державними гарантіями відповідно до чинного законодавства, такими як державна допомога сім’ям з дітьми, соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, субсидії, лікарняні, оплата відпусток тощо.

Шановні громадяни! Отримуючи заробітну плату «в конвертах», ви сприяєте розвитку тіньових схем та зменшуєте свою соціальну захищеність.

Запорукою соціальної підтримки громадянина в будь-який час є, перш за все, легалізація заробітної плати та офіційне працевлаштування.

Шановні роботодавці, зробіть  крок назустріч суспільству – легалізуйте зайнятість населення та відмовтесь від виплати зарплати «в конвертах». Це дозволить зняти соціальну напругу, громадянам отримати реальну соціальну підтримку. З метою недопущення порушень законодавства про працю, що може призвести до накладання штрафних санкцій, пропонуємо Вам належним чином оформити трудові відносини з найманими працівниками. У випадку ігнорування вимог трудового законодавства до керівників підприємств і приватних підприємців відповідні контролюючі органи вимушені будуть застосовувати всі заходи впливу в межах їх компетенції.

Для роботодавців згідно з нормами у законодавстві про працю кожен нелегальний працівник обійдеться у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення. Причому, сплата штрафу не звільняє від усунення порушень законодавства про працю.

Легалізації праці та заробітної плати альтернативи немає.

Ніжинський міськрайонний центр зайнятості