Ніжинська об’єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Чернігівській області інформує

28-09-2018
Податкова інформує

Ніжинська об’єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Чернігівській області інформує:

  • Досвід та ефективна робота митних органів Німеччини є актуальними для розбудови української митниці
  • Користувачі лісових земель – зверніть увагу!;
  • Щодо підвищення мінімальної ціни на алкогольні напої.

_____________________________________________

Досвід та ефективна робота митних органів Німеччини є актуальними для розбудови української митниці

На сьогодні у рамках реформування української митниці, що передбачено Стратегічними напрямами розвитку ДФС до 2020 року, фіскальною службою проводяться низки зустрічей з іноземними колегами для обміну досвідом та застосування найкращих практик та методик. Одним з важливих партнерів, який має великий досвід у цьому напрямі і в співпраці з яким зацікавлена фіскальна служба України є Федеративна Республіка Німеччини.

«Зараз фіскальна служба України активно модернізується, вдосконалюючи сервіси для бізнесу, формуючі нові високі стандарти якості послуг для платників податків та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Ми зацікавлені у тому, щоб німецькі колеги з передовим практичним досвідом долучилися до команди підтримки реформ та разом узгодили довгострокову програму співпраці саме на базі наших Стратегічних ініціатив до 2020 року», – заявив в.о. Голови ДФС Олександр Власов під час зустрічі з митним аташе Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні Хайко Вільдом, яка відбулася сьогодні в ДФС.

За його словами, ДФС вже має значні досягнення у співпраці з Німеччиною у попередні роки, зокрема, яскравим прикладом такої взаємодії є проект Твіннінг, який став найуспішнішим проектом у митній сфері за останні роки. Проект передбачав підтримку Державної фіскальної служби у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері. 

Крім того, як відзначив Олександр Власов, деякі принципи роботи митних органів Німеччини вже використовувалися під час роботи міжвідомчого цільового центру по боротьбі з контрабандою. Для ДФС, яка останнім часом активно долучається до заходів з протидії незаконному переміщенню товарів та контрабанді, є цікавим досвід Німеччини у роботі мобільних груп, застосуванні аналітичних методів аналізу оперативної інформації та нових заходів, які використовують німецькі митники у боротьбі з незаконним переміщенням товарів.

Загалом оперативна взаємодія між митними органами обох країн є дієвою та різноплановою. Так, сторони не лише обмінюються оперативною упереджувальною інформацією, але й співпрацюють у сферах протидії контрабанді наркотиків, викриття шахрайських схем поставки товарів, розслідування заходів з перекриття каналів незаконного переміщення товарів.

Ефективній роботі у цьому напрямі значно сприяє постійний контакт з представником митної служби Німеччини при Посольстві ФРН у м. Києві. Така взаємодія дозволяє співпрацювати у режимі реального часу, запобігати вчиненню митних правопорушень та злочинів.

_____________________________________________

Користувачі лісових земель – зверніть увагу!

Державна фіскальна служба України з огляду на позицію Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, викладену у листі від 19.09.2018 №04-27/10-586(193592) щодо виникнення податкових зобов’язань з плати за землю згідно з Законом України від 10.07.2018 року №2497-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання, утворення та діяльності сімейних фермерських господарств»   повідомляє, що правова позиція з цього питання буде викладена після узгодження рішення з порушеного питання між ДФС України та Міністерством фінансів України.  

_____________________________________________

Щодо підвищення мінімальної ціни на алкогольні напої

Головне управління ДФС у Чернігівській області повідомляє, що Кабінет міністрів України підвищив мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на алкоголь.

Зокрема, мінімальна роздрібна ціна на 0,5-літрову пляшку горілки підвищується на 12,4% - до 89,4 гривень (з 397,76 гривень до 447 гривень за літр 100% спирту). Мінімальні оптові ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби підвищуються на 19,6% - до 321 гривень за літр 100% спирту.

У той же час мінімальні ціни на вина натуральні підвищуються на 13,5% - до 42 гривень за пляшку 0,7 л у роздрібній торгівлі, на кріплені вина і вермути - на 8,9% (до 49 гривень), на шампанське за пляшку 0,7 л - на 12,4% (до 89 гривень).

Також підвищується мінімальна оптова ціна коньяку "три зірки" з 386,98 гривень за літр 100%-го спирту до 412,5 гривень, роздрібної - з 597,3 гривень до 641,6 гривень. Відповідно, на коньяк "чотири зірки" ціни підвищуються з 412,85 гривень до 455,2 гривень і з 645,17 гривень до 696,7 гривень.

Відзначимо, для коньяку "п'ять зірок" мінімальна оптова ціна знижена з 495,95 гривень до 481,6 гривень, тоді як роздрібна зросла з 692,6 гривень до 758,3 гривень.

У Кабміні пояснили, що зростання мінімальних цін на алкоголь пов'язане з підвищенням цін на спирт, тару і комплектуючі. Постанова набуде чинності через 10 днів після її опублікування.