Ніжинську районну раду відвідали студенти та викладачі Національної академії державного управління при Президентові України

28-09-2018
Подія

25 вересня 2018 року Ніжинську районну раду відвідали студенти 2 курсу спеціальностей кафедри регіонального управління, місцевого самоврядування та управління містом і викладачі Національної академії державного управління при Президентові України. Гостей зустрічав голова районної ради Олег Бузун з колективом.

У ході зустрічі було обговорено реформу децентралізації в Україні на прикладі Ніжинського району. Олег Віталійович зазначив, що в рейтингу серед областей щодо формування ОТГ Чернігівщина займає п’яте місце, а в Ніжинському районі вже утворено дві громади: у 2015 році – Вертіївську, а в 2016 році – Лосинівську ОТГ.

Голова районної ради розповів гостям про процес об’єднання даних громад, сільські ради, які увійшли до складу ОТГ, навів дані щодо їх населення та площі, місцевого бюджету у порівнянні з минулими та перспективи доєднання сусідніх населених пунктів до вже утворених громад. Олег Бузун також розповів про перспективи утворення Крутівської ОТГ.

У свою чергу гості цікавися питаннми причини зростання бюджетів об’єднаних громад, розвитку інфраструктури вже утворених ОТГ тощо.

Далі голова районної ради Олег Бузун та директор КЗ «РЛП «Ніжинський» Ніжинської районної ради» Сергій Мельникович ознайомили студентів та викладачів Академії із результатами діяльності Проекту "Clima East: Збереження та стале використання торфовищ", що впроваджується ПРООН на території Ніжинського району в 2013-2017 роках.

Організаційний відділ районної ради