На засіданні Колегії районної державної адміністрації підвели підсумки роботи за дев’ять місяців поточного року

30-10-2018
Колегія райдержадміністрації

30 жовтня голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів спільне розширене засідання Колегії районної державної адміністрації та Президії районної ради. У роботі взяли участь голова районної ради Олег Бузун, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, районних установ, селищний та сільські голови, представники засобів масової інформації.

Перед початком робочої частини, керівники району виконали приємну місію нагородження. Спільну Почесну Грамоту райдержадміністрації та районної ради вручили військовому комісару Ніжинського об’єднаного міського військового комісаріату, майору Володимиру Якущенку з нагоди ювілейного дня народження. Грамотою районної державної адміністрації також нагородили Миколу Чекана, виконроба філії «Вертіївська ДЕД» ДП «Чернігівський облавтодор» з нагоди Дня автомобіліста та дорожника, який відзначався 28 жовтня.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного.

Про виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району за 9 місяців 2018 року доповідав начальник відділу економічного розвитку і торгівлі РДА Вадим Шелест. Він ознайомив присутніх з основними показниками розвитку району, які стосуються промисловості, сільського господарства, розвитку малого та середнього бізнесу, ринку праці, будівництва й житлово-комунального господарства, інвестиційної діяльності, споживчого ринку, податково-бюджетної політики, соціальної політики, освіти, культури та спорту, охорони здоров’я тощо. Зокрема, у своїй доповіді виступаючий зазначив, що обсяги промислового виробництва за січень – вересень 2018 року склали 280,1 млн.грн. і становлять 131,3% до січня – вересня 2017 року. За три квартали 2018 року сільгосппідприємствами району вироблено валової продукції в порівняльних цінах 2010 року на суму 232,945 млн. грн. ( 98,5 % до рівня минулого року). В економіку району залучено 63,627 млн.грн. капітальних інвестицій. За 9 місяців 2018 року власних доходів отримано 39276,2тис.грн., бюджетні призначення звітного періоду виконані на 125,9%. Станом на 01.10.2018 року заборгованість по виплаті заробітної плати відсутня. Реалізовано комплекс заходів, спрямованих на підтримку найбільш вразливих верств населення, забезпечення функціонування закладів гуманітарної сфери: освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури та спорту.

З більш детальною інформацією про виконання бюджету району за звітний період виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Алемша.

Проаналізувавши звіти посадовців, голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин зауважив, що потрібно робити кардинальні кроки для поліпшення соціально-економічного становища району, реалізовувати конкретні заходи, які принесуть відчутні результати та сприятимуть покращенню добробуту жителів району, цілеспрямовано працювати над збільшенням надходжень до районного та місцевих бюджетів.

Не обійшли увагою і таке актуальне та важливе питання, як децентралізація. Керівники району Вячеслав Івашин та Олег Бузун ознайомили присутніх у залі із внесенням змін до перспективного плану формування територій громад Чернігівської області, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України 17 жовтня 2018 року. Тепер він покриває 100% території регіону. Зміни дозволять громадам добровільно приєднуватися до об’єднаних громад та міст обласного значення. Отже, перспективним планом передбачено, що на території району буде 4 громади: крім уже створених Вертіївської та Лосинівської – Крутівська та Ніжинська. Наразі уже розпочався процес приєднання Кунашівської громади до м.Ніжина та утворення Ніжинської громади. За словами Олега Бузуна зараз також проводиться відповідна робота щодо внесення змін до перспективного плану Крутівської громади.

Не менш актуальним сьогодні є і питання житлових субсидій. Про це також йшла мова на засіданні та були надані відповідні роз'яснення сільським головам з приводу проблемних ситуацій, які виникають під час оформлення документів.

З наступного питання порядку денного - про виконання заходів комплексної районної програми підтримки сім'ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2021 року інформував завідувач сектору сім'ї, молоді та спорту Андрій Штайнеккер. Він детально зупинився на основних напрямках Програми та їх фінансуванні, розповів про заходи, які вже втілені в життя та які планується провести за кожним з напрямків окремо. З інформаціями по даному питанню також виступили в.о. директора Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Чос та начальник відділу освіти Леся Лозова.

На завершення роботи та у контексті розгляду питання голова райдержадміністрації звернувся до селищного та сільських голів з проханням тримати на постійному контролі сім'ї у складних життєвих обставинах, перевірити умови їх проживання, забезпечення паливом на зиму та всім необхідним. Адже відповідальність за життя та здоров’я дітей у таких родинах несуть посадові особи як органів виконавчої влади так і місцевого самоврядування.

 
За інформацією Сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації