Члени Президії районної ради розглянули питання порядку денного дев'ятнадцятої сесії районної ради

14-11-2018
Засідання

13 листопада 2018 року відбулося засідання Президії районної ради. Провів засідання Президії голова Ніжинської районної ради Олег Бузун.

У її роботі взяли участь члени Президії: заступник голови районної ради Наталія Березка, голови постійних комісій - Володимир Другаков, Володимир Ювко, Анатолій Слуцький, Андрій Бондаренко та представники фракцій - Яна Скрипка, Інна Музиченко, Оксана Мелашенко, Ганна Товстоп’ята; а також члени постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку району та комунальної власності та постійної комісії з питань законності та правопорядку, регламенту та депутатської етики, розвитку та реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції; начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Алемша, начальник відділу освіти РДА Леся Лозова, голова Лосинівської ОТГ Володимир Андрієць, керуючий справами районної ради Олена Прищепа та працівники виконавчого апарату ради.

Перед початком роботи засідання усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про Батуринську трагедію, що сталася 310 років тому.

Далі голова районної ради акцентував увагу на даті проведення пленарного засідання, яке відбудеться 15 листопада, далі депутати затвердили проект порядку денного та плідно попрацювати, детально ознайомившись із питаннями порядку денного чергового пленарного засідання.

Першим розглянули питання про звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців 2018 року та про внесення змін до рішення п’ятнадцятої сесії районної ради сьомого скликання від 22 грудня 2017 року «Про  районний бюджет на 2018 рік», про які детально розповіла Світлана Алемша. Друге питання було дискусійним, тож було вирішено провести засідання Президії районної у день пленарного засідання, аби з’ясувати відповіді на хвилюючі питання.

Далі депутати перейшли до розгляду питання щодо внесення змін до рішення восьмої (позачергової) сесії районної ради сьомого скликання від 29 грудня 2016 року «Про затвердження списку присяжних Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області», оскільки необхідно виключити зі списку Ганну Товстоп’яту в зв’язку з призначенням на посаду в органах місцевого самоврядування.

Наступними питаннями були «Звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Президента України щодо механізму впровадження медичної реформи» та «Звернення до Президента України з вимогою скасувати рішення щодо підвищення ціни на газ», які вирішено направити у відповідні органи за підписом голови ради.

Далі депутати розглянули питання «Про встановлення надбавки за вислугу років заступнику голови районної ради Березці Н.О.», «Про оренду комунального майна»,  «Про зменшений розмір орендної плати» та «Про внесення змін до Регламенту Ніжинської районної ради», останнє питання вирішено не виносити на розгляд сесії, оскільки відсутні зміни, які необхідно внести до документу.

Останніми були розглянуті листи Лосинівської селищної ради та Вертіївської сільської ради щодо передачі майна, що перебуває на балансі відділу освіти. Було вирішено розглянути питання пізніше, оскільки вони потребують додаткового вивчення і підготовки.

По завершенню засідання Президії райради відбулося також засідання постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку району та комунальної власності.
Організаційний відділ районної ради