Спільне засідання Президії Ніжинської районної ради та Правління районної асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Ніжинщини»

30-11-2018
Засідання

30 листопада 2018 року голова Ніжинської районної ради Олег Бузун провів спільне засідання Президії районної ради та Правління районної асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Ніжинщини». На засіданні були присутні члени Президії – Наталія Березка, Андрій Бондаренко, Володимир Другаков, Микола Самойленко, Оксана Мелашенко, Ганна Товстоп’ята та Інна Музиченко; члени Правління Асоціації - Ніжинський сільський голова Володимир Орел, Кукшинський сільський голова Олександр Пивовар, Талалаївський сільський голова Володимир Хоменко, Перемозький сільський голова Сергій Багмут; начальник відділу освіти районної державної адміністрації Леся Лозова, начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами РДА Михайло Марченко, працівники виконавчого апарату районної ради.

Першочергово Олег Бузун та Михайло Марченко поінформували про введення воєнного стану в Україні, який запроваджено з 26 листопада на території Чернігівської та ряду інших областей.

Виступаючі наголосили на тому, що жодних обмежень конституційних прав громадян під час воєнного стану не запроваджується, та акцентували на тому, що органи влади, установи, заклади та підприємства області працюють у штатному режимі. Усі соціальні виплати, заробітні плати та пенсії виплачуватимуться вчасно. Підстав для паніки немає - це найголовніше, що необхідно довести сьогодні до населення району. Ніжинщина житиме звичайним життям.

Введення воєнного стану направлено найперше на посилення боєготовності військ, щоб оперативно протидіяти у разі можливої агресії. Наразі всі військові об'єкти області переведені у стан підвищеної бойової готовності. Ситуація на периметрі кордону у межах Чернігівської області контрольована. Загострення не прогнозується.

Було також звернуто увагу, що під час дії воєнного стану не плануються заходи з конфіскації автотранспорту та іншої власності, примусової трудової провинності, розквартирування особового складу у приватному житлі тощо.

На завершення розгляду першого питання було зачитано лист Ніжинського об’єднаного військового комісаріату з проханням виділення коштів для додаткового проведення зборів.

По темі: До уваги жителів Ніжинського району! У Чернігівській області вводиться воєнний стан: Указ президента України Петра Порошенка про введення воєнного стану на 30 днів опубліковано в урядовій газеті

Далі присутні розглянули лист виконавчого комітету Ніжинської міської ради щодо надання згоди на безоплатну передачу у комунальну власність Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади Кунашівської початкової школи та фельдшерських пунктів. Було вирішено детально розглянути юридичну сторону даного питання та винести його на розгляд сесії.

По темі: Населені пункти Кунашівської сільської ради увійшли до складу Ніжинської ОТГ

Далі обговорювали дату проведення чергового пленарного засідання районної ради, однак точна інформація буде опублікована пізніше. Також були розглянуті листи, які містять питання для розгляду на пленарному засіданні.

На завершення засідання було обговорено проведення урочистих заходів з нагоди Дня місцевого самоврядування в Україні. Оскільки під час воєнного стану не заборонено проводити культурно-масові заходи, то було погоджено не відміняти урочистості, сплановані на 7 грудня.

Організаційний відділ районної ради