28-01-2019

Щорічно 2 лютого відзначається Всесвітній день водно-болотних угідь. Це знаменує дату підписання Конвенції про водно-болотні угіддя в іранському місті Рамсар. Починаючи з 1997 року секретаріат Рамсарської конвенції передбачає низку інформаційно-пропагандистських матеріалів з метою підвищення обізнаності громадськості про важливість і цінність водно-болотних угідь.

Рамсарська конвенція є першою глобальною угодою з охорони та збереження природних ресурсів. Її мета – зберегти водно-болотні угіддя, як середовища для водоплавних птахів. Поступово мету Конвенції було розширено і сьогодні вона охоплює всі аспекти збереження та збалансованого використання водно-болотних екосистем, цінних для збереження біологічного різноманіття та забезпечення існування людини.

Із цієї нагоди у п’ятницю 01 лютого 2019 року відбудеться засідання круглого столу, присвячене Всесвітньому дню водно-болотних угідь, за участю представників Ніжинської районної ради та райдержадміністрації, працівників Ніжинського міжрайонного управління водного господарства, директора комунального закладу Ніжинської районної ради «Регіональний ландшафтний парк «Ніжинський» Сергія Мельниковича, викладачів вузів, сільських голів Ніжинського району, представників ЗМІ.

Початок о 12:00 у кабінеті №25 (Ніжинська районна рада, 2 поверх).