Відбулася презентація міжнародної пересувної виставки - дослідження «Разом пліч-о пліч»

22-03-2019
Інформація

21 березня 2019 року у приміщенні арт- галереї "A la Prima" (Ніжинської Гільдії митців) відбулася презентація міжнародної пересувної виставки - дослідження «Разом пліч-о пліч». На виставці можна побачити фото живих та загиблих воїнів, ознайомитися з архівними, історичними матеріалами, що розповідають про кожну особистість, представлену в експозиції, більшість з них – добровольці. 
Ініціатор проекту – Спілка поляків України «Bez granic», головою якої є Гелена Седик, яка згуртувала довкола нього своїх однодумців. Партнером і спонсором проекту є «Związek Przedsiębiorców Polaków Ukrainy» («Спілка підприємців поляків України»). 
На презентації виставки були присутні: голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, учасники бойових дій, мама загиблого воїна Івана Марченка - Леоніда Островська, волонтери, Гелена Седик, представники влади, товариства поляків «Аster» (Ніжин), працівники посольства Республіки Польща, військовий аташе польського посольства та ін.
Ця виставка уже була показана в столиці, в Чернігові, тепер - в Ніжині. Потім виставка демонструватиметься в інших областях України, а далі – планується і в Польщі.
Матеріали проекту об`єднання «Без кордонів»(«Bez granic») планує видати книгою, і робота над проектом триває.

За інформацією Ніжинської міської газети "Вісті"
фото Тетяни Марченко