Нова послуга від Державної міграційної служби України

01-06-2020
Інформація

 

З 28.05.2020  підрозділами  ДМС, ДП «Документ» та ЦНАП ( в Чернігівській області це Чернігівський та Прилуцький) запроваджується реалізація експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини шляхом забезпечення можливостей фізичним особам віком від 14 до 18 років під час оформлення паспорта громадянина України вперше за їх бажанням одночасно зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків платником податку без заповнення та подання облікової картки фізичної особи-платника податків чи будь-яких інших документів.

Послуга надається безкоштовно,  за умови наявності зареєстрованого місця проживання. При оформленні ID-картки працівником ДМС або ЦНАП фіксується бажання особи отримати РНОКПП.  При цьому паспорт оформлюється із внесенням даних про РНОКПП на картку.

У разі непідтвердження наданої інформації паспорт оформлюється без внесення даних про РНОКПП та особі надається повідомлення про необхідність звернення до контролюючого органу для реєстрації платником податків або внесення змін до Державного реєстру.

Звертаємо увагу, що надання послуги з оформлення паспорта громадянина України вперше при досягненні 14-річного віку здійснюється БЕЗКОШТОВНО

У разі виникнення будь-яких питань Ви можете звернутись на телефонну «гарячу лінію» УДМС України в Чернігівській області за телефоном (0462) 666-185