Розширене засідання Колегії Ніжинської районної державної адміністрації

02-07-2020

2 липня 2020 р. Олег Бузун, голова Ніжинської районної ради, узяв участь у розширеному засіданні Колегії Ніжинської районної державної адміністрації, яке провів Григорій Ковтун, голова Ніжинської районної державної адміністрації.

 

Першим питанням було обговорення стану забезпечення засобами реабілітації, пересування та санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю усіх категорій, з якого інформував Володимир Другаков, начальник управління соціального захисту населення.

Він зазначив, що на території району проживає 1089 осіб з інвалідністю, з яких на обліку в УСЗН на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації перебуває 412 осіб. Відповідно до затвердженого Кабміном Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населенням протягом 2019 року було укладено 109 договорів на отримання 354 технічних засобів реабілітації особам з інвалідністю. Протягом минулого року було забезпечено новими технічними засобами реабілітації 107 осіб з інвалідністю та 9 осіб технічними засобами реабілітації, які були у користуванні.

За 5 місяців 2020 року було забезпечено новими технічними засобами реабілітації 47 осіб з інвалідністю та 11 осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації, які були у користуванні. На даний час 14 осіб з інвалідністю потребують забезпечення технічними засобами реабілітації по 34 направленнях.

Що стосується санаторно-курортного лікування, то його отримали у 2019 році 18 осіб. До кінця 2020 року планується оздоровити 5 осіб, згідно розподілу путівок Мінсоцполітики, які закуплені за кошти державного бюджету на ІІІ квартал Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації.

Участь в обговоренні питання взяли в.о. директора Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Чос та головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар. Вони розповіли про роботу їх закладів в напрямку допомоги та підтримки осіб з інвалідністю.

 

Керівники району Григорій Ковтун та Олег Бузун зауважили, що робота в даному напрямку на постійному контролі – прийнято ряд програм на підтримку осіб з інвалідністю, створено інклюзивно-ресурсний центр, відкрито інклюзивні освітні класи, щорічно проходить фестиваль особливих талантів, за участю дітей з особливими потребами, задля їх соціалізації та розкриття творчих здібностей.