На Чернігівщині від погашення податкового боргу надійшло 54 мільйони гривень

27-10-2020

Питання скорочення податкового боргу на постійному контролі керівництва головного управління ДПС у Чернігівській області.  

В управлінні по роботі з податковим боргом зазначають, що протягом 9 місяців від погашення податкового боргу до бюджетів усіх рівнів надійшло 54 мільйони гривень (майже на 20 млн. грн. або 37 відс. більше, ніж за відповідний період минулого року). З цієї суми до державної скарбниці перераховано майже 35 мільйонів (на 14,7 млн. грн. або 42 відс. більше, ніж за відповідний період минулого року). 

З метою погашення податкового боргу фахівці управління направляють боржникам податкові вимоги, подають позовні заяви до суду про стягнення заборгованості, виставляють інкасові доручення на рахунки боржників в установах банків.

Управлінням по роботі з податковим боргом проводиться відповідна робота і щодо погашення заборгованості з ЄСВ, яка станом на початок жовтня складає 228,8 млн. грн. За результатами вжитих заходів надходження в рахунок погашення боргу зі сплати ЄСВ у поточному році склали 26,5 млн. грн.

Звертаємо увагу на необхідність постійного моніторингу платниками стану сплати єдиного внеску та наявності (відсутності) заборгованості з вказаного платежу та решти платежів.

Отримати інформацію про стан заборгованості можливо, звернувшись до відповідного органу ДПС, або за допомогою Електронного кабінету.

Інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, розміщена на вебпорталі ДПС України: https://ch.tax.gov.ua/korisni-posilannya .

                           Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області