Нарада щодо утримання медичних закладів

22-12-2020

21 грудня 2020 р. Анатолій Красносільський, голова Ніжинської районної ради, разом із в.о. голови райдержадміністрації Тетяною Пирог, міським головою Ларисою Осадчук, головою Комарівської об’єднаної територіальної громади Вікторем Бондаренком на спільній нараді обговорили питання подальшого функціонування медичних закладів, у тому числі питання оперативної передачі КНП «Борзнянська ЦРЛ» в управління Ніжинської районної ради та її подальше утримання.

На нараду також були запрошені керівництво медичних закладів первинної і вторинної ланки Анатолій Обозний та Микола Злотаренчук, депутати міської ради та представники ГО «Молодіжна рада». Запрошені голови Височанської та Плисківської об’єднаних територіальних громад з невідомих причин не змогли бути присутніми на нараді.

Не зважаючи на зміни, що проходять, завданням для керівництва громад та новоутворених районів є безперебійне надання медичних послуг населенню. Саме тому в контексті не лише збереження районної лікарні, а й її розвиток, оновлення обладнання, створення комфортних умов як для пацієнтів, так і лікарів. Звичайно, чим більше в лікарні буде обслуговуватись людей, тим більше заклад отримає фінансування від Національної служби охорони здоров’я України, проте керівництво Борзнянської, Височанської, Комарівської та Плисківської об’єднаних територіальних громад також мають забезпечити співфінансування видатків на утримання лікарні. Адже, лише узгодивши позиції та об’єднавши фінансові ресурси можливо працювати на благо і в інтересах всіх жителів.