Жителі Лосинівської громади вимагають скасувати рішення Перемозької сільської ради

05-01-2021

5 січня 2021 р. Анатолій КРАСНОСІЛЬСЬКИЙ, голова Ніжинської районної ради, узяв участь у зустрічі жителів Лосинівської територіальної громади з керівництвом районної влади, правоохоронних органів та головою ОТГ, що відбулась сьогодні у приміщенні Лосинівської селищної ради.

Дана зустріч була організована з метою у найкоротші терміни скасувати рішення сесії Перемозької сільської ради від 22.10. 2020 року, що вимагають жителі тепер уже Лосинівської територіальної громади, а донедавна Перемозької сільської ради. Мова йде про земельне питання, а саме «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у приватну власність, орієнтовною площею 2 га, для ведення особистого селянського господарства в адміністративних межах Перемозької сільської ради» (по 174-х заявах громадян).

А все через те, що рішення було прийнято з низкою порушень Регламенту сільської ради, ігноруючи подібні заяви інших громадян, які зверталися з проханням надати земельну ділянку значно раніше, та й до того ж мова про земельні ділянки, що належать до земель громадського пасовища та земель запасу, що були передбачені для громадського випасу, у всіх населених пунктах Перемозької сільської ради, загалом близько 300 га.

Такі вимоги й аргументи представили жителі громади під час зустрічі

Наразі відкрито кримінальне провадження за фактом підробки документів, - зауважив головний прокурор Ніжинської місцевої прокуратури Павло Герасименко, - і якщо буде доведено порушення законодавства у прийнятті даного рішення сільської ради, то до суду буде скерований позов. І вже суд прийматиме відповідне рішенняПорушення ж Закону України «Про звернення громадян» розглядає Уповноважений Президента з прав людини. Про результати розслідування справи пообіцяв інформувати у місячний термін.

За інформацією відділу організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА