Відбулося пленарне засідання сімнадцятої сесії Ніжинської районної ради

27-06-2018
Сесія районної ради

27 червня  2018 року в залі засідань райдержадміністрації відбулося пленарне засідання чергової сімнадцятої сесії Ніжинської районної ради сьомого скликання під головуванням голови районної ради Олега Бузуна.

До сесійної зали прибули на пленарне засідання 25 депутатів районної ради (із 34). Також у  роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин, керівник Ніжинської місцевої прокуратури Павло Герасименко, сільські голови територіальних громад району, працівники районної ради та РДА, представники засобів масової інформації та інші запрошені.

Першочергово перед присутніми виступив керівник Ніжинської місцевої прокуратури, радник юстиції Павло Герасименко, який проінформував про результати діяльності Ніжинської місцевої прокуратури на території Ніжинського району.

Далі в ході засідання було прийнято 17 важливих для Ніжинського району рішень. Так, першим депутати районної ради затвердили звіт голови Ніжинської РДА Вячеслава Івашина за 2017 рік.

Потому начальник фінансового управління Ніжинської РДА Світлана Алемша детально розповіла про звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2018 року та про внесення змін до рішення п’ятнадцятої сесії районної ради сьомого скликання від 22 грудня 2017 року “Про районний бюджет на 2018 рік”.

Черговими питаннями були «Про затвердження плану розвитку Ніжинської центральної районної лікарні в структурі Ніжинського госпітального округу на 2018 – 2022 роки» та
«Про затвердження Районної програми забезпечення лікарськими засобами хворих на муковісцидоз на 2018 – 2022 роки», про які інформував головний лікар Ніжинської ЦРЛ Юрій Солодько.

Послідували за цим прийняття рішень «Про внесення змін до Програми інформатизації Ніжинського району на 2018-2020 роки», «Про створення Комунальної установи «Ніжинський районний інклюзивно-ресурсний центр» Ніжинської районної ради Чернігівської області», «Про передачу майна Управління агропромислового розвитку Ніжинської районної державної адміністрації», «Про надання дозволу на списання основного засобу», «Про оренду комунального майна», «Про зменшений розмір орендної плати».

Прозвітував про свою діяльність та роботу профільної комісії й голова постійної комісії з питань АПК, екології, земельних та майнових відносин районної ради Володимир Ювко.

На останок були затверджені рішення «Про план роботи Ніжинської районної ради на ІІ півріччя 2018 року», «Про зняття з контролю рішення районної ради», «Про затвердження розпоряджень голови районної ради», «Про продовження дії контракту з редактором Ніжинської міськрайонної газети «Ніжинський вісник» та «Про внесення змін до Статуту міськрайонної газети «Ніжинський вісник».

Підсумовуючи засідання, голова районної ради Олег Бузун висловив щиру вдячність депутатам, райдержадміністрації та районним організаціям за плідну роботу, розуміння назрілих проблем та пошук шляхів їх розв’язання.

Вікторія Охріменко,

начальник організаційного відділу районної ради