У рамках впровадження проекту «Сільське відділення» ПАТ «Укрпошта» презентувала новий автотранспорт у Ніжині

06-08-2018
Подія

Як відомо, у 2018 році одним із головних пріоритетів ПАТ «Укрпошта» є реформування мережі відділень поштового зв’язку в сільській місцевості задля підвищення їх ефективності у рамках впровадження пілотного масштабного інвестиційного проекту «Сільське відділення». Основна мета проекту – це трансформація, оптимізація, автоматизація відділень задля зростання їхньої ефективності та максимального задоволення потреб сільських мешканців. Так, у сільській місцевості частину стаціонарних нерентабельних поштових відділень замінять пересувні ВПЗ з новими мобільними бригадами, до складу якої входять начальник відділення, водій, та листоноша.

Із метою ознайомлення громадськості з розвитком та осучасненням діяльності пошти, популяризацією роботи національного поштового оператора 06 серпня 2018 року ПАТ «Укрпошта» на центральній площі в Ніжині представила нові автомобілі, які здійснюватимуть доставку пошти та кур’єрську доставку, працюватимуть у якості пересувних поштових відділень на території Ніжинського району.

Захід відбувся за участі директора Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» Олени Дорошенко, голови Ніжинської районної ради Олега Бузуна, міського голови Анатолія Лінника, працівників мобільних бригад, представників ЗМІ.

Гості оглянули автотранспортні засоби та ознайомилися з новими видами послуг Укрпошти.

Олена Миколаївна під час виступу акцентувала увагу на основних аспектах реформування поштового зв'язку. Адже Чернігівська область – одна з перших в Україні, яка почала отримувати оновлені сучасні поштові послуги, а пересувні відділення поштового зв’язку з кінця липня – початку серпня вже працюють в Ніжинському, Борзнянському, Бобровицькому районах області.

«Сьогодні ми зробили крок для цивілізації на селах. Це не знищення пошти на селі, це зміна формату обслуговування: наші листоноші зі своїх велосипедів, на яких вони доставляли пенсії, газети, товари народного споживання в найменших селах, пересіли на автомобілі. Сподіваюсь, що це дасть можливість в найменших хуторах та в селах, де вже давно були закриті поштові відділення, відчути, що пошта з ними. Також хочу запевнити мешканців великих сіл, що наші поштові приміщення будуть працювати й надалі задля якісного надання послуг у населених пунктах, - зазначила Олена Дорошенко й додала, - Відтепер і в найменших населених пунктах Чернігівської області пошта є!».

Міський голова Анатолій Лінник відзначив, що надання якісних послуг населенню є головним завданням як органів місцевого самоврядування, так і центральних органів державної влади та побажав усім бригадам гарної роботи, здоров’я, успіхів, процвітання, а підприємству – аби нове реформування принесло очікувані позитивні наслідки та розвиток, направлений на покращення.

Голова Ніжинської районної ради Олег Бузун висловив надію, що послуги Укрпошти віднині будуть більш якіснішими, адже тепер пошта доїде до найвіддаленішого села як Ніжинського району, так і всієї Чернігівщини. Олег Віталійович подякував Олені Миколаївні за те, що вона щиросердечно вболіває за нову справу, переймається кожним регіоном, де будуть точки базування транспорту пересувних відділень поштового зв’язку. Відзначив, що районна рада готова допомагати в кадрових питаннях, оскільки не всі бригади по району ще укомплектовані.

«Ми оглянули автомобілі, і з упевненістю можу сказати, що на заміну важким будням з для листонош, які ледь могли все доставити на велосипедах, прийшов цивілізований автомобіль, який покращить ситуацію й полегшить роботу. Ми готові співпрацювати, готові надавати допомогу і в складний час реформування в країні підставити своє плече й рухатись до позитиву разом, аби результат від нового проекту був дієвим, - зазначив у своєму виступі голова районної ради Олег Бузун.

На завершення Олена Дорошенко ще раз запросила працювати до філії Чернігівська дирекція ПАТ «Укрпошта» на посади начальників відділень та листонош:

Вікторія Охріменко,

начальник організаційного відділу районної ради