Відбулося засідання координаційної ради з питань популяризації серед населення оздоровчої рухової активності

31-08-2018
Засідання

30 серпня 2018 року відбулося засідання координаційної ради з питань популяризації серед населення оздоровчої рухової активності, яке провела заступник голови Ніжинської районної державної адміністрації Оксана Мелашенко.

Від Ніжинської районної ради участь у засіданні взяла начальник організаційного відділу Вікторія Охріменко.

Першочергово в ході засідання було затверджено положення про Координаційну ради з питань популяризації серед населення оздоровчої рухової активності при районній державній адміністрації, відповідно до якого рада є консультативно-дорадчим органом, утвореним з метою створення в суспільстві умов для оздоровчої рухової активності та здорового способу життя заради формування здоров’я громадян району.

Основними завданнями Координаційної ради є сприяння забезпеченню координації дій місцевих органів виконавчої влади району та органів місцевого самоврядування з питань популяризації серед населення оздоровчої рухової активності та здорового способу життя, а також визначення шляхів, механізмів та способів вирішення питань впровадження оздоровчої рухової активності в різні сфери життєдіяльності, підвищення ефективності діяльності місцевих органів виконавчої влади району та органів місцевого самоврядування із зазначених питань.

Далі учасники засідання обговорили підготовку до проведення в районі заходів з нагоди Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського тижня, що відбудеться на початку вересня в рамках Дня фізичної культури і спорту.

Спортивні заходи будуть проходити в навчальних закладах населених пунктів району, а також заплановано проведення загальнорайонного заходу - спартакіади, у якій візьмуть участь представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, спортсмени, тренери.  Дата проведення - 07 вересня.

Такі заходи сприятимуть залученню жителів району до занять фізичною культурою і спортом, пропагуватимуть здоровий спосіб життя.

Організаційний відділ районної ради