Населені пункти Кунашівської сільської ради увійшли до складу Ніжинської ОТГ

23-11-2018
ОТГ

Децентралізація та реформа місцевого самоврядування спрямовані на формування спроможних та самодостатніх громад, які зможуть самостійно та за рахунок власних ресурсів вирішувати питання місцевого значення в інтересах кожного жителя громади. Процес децентралізації на Ніжинщині не стоїть на місці: у 2015 році утворено Вертіївську ОТГ, у 2016 році – Лосинівську ОТГ, йде підготовка необхідної документації для створення Крутівської ОТГ, а наприкінці 2018 року населені пункти Кунашівської сільської ради увійшли до складу Ніжинської ОТГ. Тепер – детальніше.

Нагадаємо, що 17 жовтня цього року згоду на добровільне приєднання Кунашівської сільської територіальної громади (сіл Кунашівка, Паливода, Наумівське) до Ніжинської міської територіальної громади надали депутати. Далі депутати Ніжинської міськради “дали добро” на приєднання Кунашівської сільської громади до Ніжина. Рішення про “Надання згоди на добровільне приєднання Кунашівської сільської територіальної громади Ніжинського району до Ніжинської міської територіальної громади” затвердили на 44 сесії міської ради (31 жовтня - 08 листопада 2018 року).

Далі відповідне розпорядження про приєднання громади сусідніх сіл до міста обласного значення підписала виконуюча обов’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко. Таким чином затверджено висновок про відповідність Конституції та законам України проектів рішень Ніжинської міської ради та Кунашівської сільської ради Ніжинського району «Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення».

Після цього 16 листопада 2018 року в ході пленарного засідання сесії Кунашівської сільської ради місцеві депутати одноголосно прийняли рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Відтепер населені пункти Кунашівської сільської ради увійшли до складу Ніжинської об’єднаної територіальної громади. Вітаємо Ніжинську ОТГ з утворенням, адже громада матиме більше можливостей.

Цього ж дня до сесії Кунашівської сільської ради надійшла заява від сільського голови Володимира Сурмачевського про дострокове складання ним повноважень. Принагідно подяку голови Ніжинської районної ради Олега Бузуна за багаторічну сумлінну працю в органах місцевого самоврядування, плідну роботу, вагомий особистий внесок у розвиток Кунашівської громади та в зв’язку з виходом на заслужений відпочинок вручила Володимиру Івановичу заступник керуючого справами, начальник аналітичного відділу районної ради Ганна Товстоп’ята.

У свою чергу, 19 листопада, 45 сесія Ніжинської міської ради прийняла рішення про створення Ніжинської об’єднаної територіальної громади шляхом приєднання сіл Кунашівської сільської ради. Депутати одноголосно проголосували за створення ОТГ з центром у м.Ніжин, а також утворення Кунашівського старостинського округу, затвердили положення про старосту, про покладання обов’язків старости та інші питання щодо об’єднання.

Отже, громадами пройдено всі етапи, які передбачено Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Це вже другий випадок на Чернігівщині, коли ОТГ створюється шляхом приєднання громад до міста обласного значення.

Вітаємо громаду з утворенням, раді, що Ніжинська міська рада отримала статут об’єднаної громади та бажаємо розвитку й благополуччя населеним пунктам, що увійшли до складу ОТГ.

Узагальнено організаційним відділом районної ради

За матеріалами сайту otg.cn.ua