У січні до порушників застосовано близько 192 тисяч гривень штрафних фінансових санкцій

27-02-2019
Податкова інформує

 

Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Чернігівській області у січні поточного року проведено 16 перевірок суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.  

За результатами перевірок, ГУ ДФС у Чернігівській області прийнято рішення про застосування штрафних фінансових санкцій на загальну суму  близько 192 тис гривень.

          Порушення були встановлені під час кожної перевірки, а найбільш розповсюджене – роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої. З початку року виявлено 10 таких фактів, переважно в Козелецькому, Сновському та Городнянському районах області. Штрафна фінансова санкція за дане порушення  від 10 тис гривень.

Також мали місце факти: роздрібної торгівлі алкогольними напоями без наявності ліцензії - 3; торгівлі алкогольними напоями на розлив для споживання на місці суб’єктами господарювання, що не мають статусу громадського харчування - 1; зберігання алкогольних напоїв у місцях зберігання не внесених до ЄДР -2.

         З початку року анульовано 6 ліцензій, на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами через порушення законодавства, а саме продаж алкоголю/тютюну особі, яка не досягла 18 років.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області