Відбулася чергова 24 сесія Ніжинської районної ради

30-09-2019


Сьогодні, 30 вересня під головуванням Олега Бузуна, голови Ніжинської районної ради, відбулося пленарне засідання двадцять четвертої сесії Ніжинської районної ради. Участь у роботі сесії взяли голова Ніжинської РДА Вячеслав Івашин, заступники голови Ніжинської РДА, головний лікар обласної лікарні Жиденко А. М., Голова Вертіївської об’єднаної територіальної громади І. В. Мороз, сільські голови. Слід зазначити, що напередодні пленарного засідання відбулися профільні депутатські комісії та засідання Президії районної ради, які розглянули питання сесії та рекомендували їх до розгляду.
На початку засідання привітали з ювілейним днем народження депутата Ніжинської районної ради Дереку Ніну Іванівну. Також заслухали інформацію Андрія Михайловича Жиденка з приводу ситуації з відділенням гемодіалізу в місті Ніжині. Затвердивши порядок денний сесії, депутати внесли на розгляд і підтримали ще додаткові рішення: про надання згоди на розгляд питання щодо можливості розміщення відділення гемодіалізу в Центральній районній лікарні та депутати районної ради підтримали звернення щодо недопущення скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Крім того, відповідно до статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування» на сесії Ніжинської районної ради звітував голова районної ради Олег Бузун за 2018 рік. По всіх питаннях, розглянутих на засіданні прийняті позитивні рішення депутатів районної ради. Також розглянули: про звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2019 року; про внесення змін до рішення двадцять першої сесії районної ради сьомого скликання від 21 грудня 2018 року «Про районний бюджет на 2019 рік»; про внесення змін до рішення восьмої (позачергової) сесії «Про затвердження списку присяжних Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області»; про затвердження списку присяжних Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області; про делегування голові Ніжинської районної ради повноважень призначати виконуючим обов’язки керівників юридичних осіб, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селища Ніжинського району; про створення комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна районна лікарня Ніжинської районної ради Чернігівської області, затвердження Статуту та призначення генерального директора комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна районна лікарня Ніжинської районної ради Чернігівської області»; про затвердження передавального акту комунальної установи Ніжинська центральна районна лікарня, прав та зобов’язання, що передаються з балансу Ніжинської центральної районної лікарні на баланс правонаступника комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна районна лікарня Ніжинської районної ради Чернігівської області;
про надання дозволу на безоплатну передачу майна з балансу Ніжинської центральної районної лікарні на баланс комунального некомерційного підприємства «Ніжинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ніжинського району Чернігівської області; про затвердження програми фінансування підтримки комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна районна лікарня» Ніжинської районної ради Чернігівської області на 2019 рік; про відшкодування витрат внаслідок лікування хворих мешканців міста Ніжина за рахунок коштів медичної субвенції загального фонду Ніжинського районного бюджету на користь Ніжинського районного бюджету за 2016-2018 роки та комунальної установи Ніжинська центральна районна лікарня на поточний рік; Про затвердження порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника комунального закладу охорони здоров’я в Ніжинському районі; про надання дозволу на списання комунального майна; про передачу комунального майна; про надання дозволу на відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища Ніжинського району; про оренду комунального майна; про зменшений розмір орендної плати; про затвердження висновку про вартість майна спільної власності сіл, селища Ніжинського району; про затвердження розпорядження заступника голови Ніжинської районної ради №41 від 15 липня 2019 року; про внесення змін до структури виконавчого апарату Ніжинської районної ради.

 

Юридичний відділ районної ради