На Чернігівщині з початку 2020 року офіційно працевлаштовано вже 4,5 тисяч осіб

29-01-2020
Податкова інформує

 

З початку року по Чернігівській області офіційно працевлаштовано більше 4,5 тисяч найманих осіб, про що свідчить податкова та інша звітність платників, зареєстровано 338 фізичних осіб- підприємців.

Питання легалізації найманої праці знаходиться на постійному контролі органів Державної податкової служби, особлива увага приділяється  платникам, що здійснюють значні обсяги робіт але мають незначну кількість найманих працівників.

Позитивна тенденція офіційного оформлення своїх працівників  спостерігається у більшості сумлінних роботодавців і є результатом насамперед їх переконання у доцільності своєчасного оформлення трудових відносин робітників та їх соціального захисту, а також заходів, що вживаються органами податкової служби спільно з Держпрацею, Пенсійним фондом України, іншими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування щодо легалізації найманої праці та заробітної плати.

Найбільше найманих осіб працевлаштовано роботодавцями та фізичними особами-підприємцями, що здійснюють  діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі, надання послуг населенню.

Переконувати роботодавців офіційно оформити працю своїх робітників працівникам податкової служби доводиться і під час перевірок. Так, у минулому році в ході проведення перевірки одного з товариств Корюківського району, яке займається лісопильним та стругальним виробництвом, під час перевірки подано повідомлення про прийняття на роботу 30 найманих працівників.

                             Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області.