До Дня працівників сільського господарства

16-11-2020

Аграрний сектор області є важливою ланкою економіки і вирішальною мірою визначає соціально-економічне становище області.

За підсумками попереднього року Чернігівщина друга в Україні за виробництвом кукурудзи, третя – жита. Третій рік поспіль за виробництвом зерна на 1 особу вона є лідером країни. Підприємства області посідають третє місце за кількістю великої рогатої худоби, у т.ч. корів. Чернігівщина шоста за виробництвом молока й друга за його виробництвом на одного жителя. За обсягом продукції сільського господарства вона дев’ята серед регіонів. 

Станом на 1 листопада цього року в сільському, лісовому та рибному господарстві зареєстровано 2102 юридичні особи. 

На початок листопада аграрії області зустрічають свято такими здобутками: всіма категоріями господарств зібрано більше 3 млн.т зерна, реалізовано на забій 41 тис.т живої маси худоби та птиці, надоєно 395 тис. т молока, вироблено 264 млн. шт. яєць.

Кращий, ніж торік, в області отримано урожай пшениці ярої, ячменю та жита озимого, вівса, гречки, проса, соняшнику, картоплі та овочів відкритого ґрунту, плодів та ягід.

У вересні в сільському господарстві було зайнято майже 23 тис. штатних працівників, або кожен сьомий працюючий області. Середньомісячна заробітна плата їх становила 10991 грн., що на 8% більше, ніж рік тому, та на 11% – ніж у середньому в області.

Щиро вітаємо всіх аграріїв із професійним святом! Бажаємо міцного здоров’я та вагомих здобутків!

Головне управління статистики у Чернігівській області