Нарада щодо прийняття об’єктів комунальної власності та майна установ у власність територіальних громад

30-12-2020

29 грудня 2020 р., Анатолій КРАСНОСІЛЬСЬКИЙ, голова районної ради, узяв участь у нараді, яку провів Григорій КОВТУН, голова райдержадміністрації. Нарада була присвячена питанню прийняття об’єктів комунальної власності та майна установ у власність територіальних громад.

Ще 24 грудня на сесії районної ради були прийняті рішення про передачу у комунальну власність Лосинівської селищної, Крутівської, Талалаївської та Вертіївської сільської рад закладів освіти, культури, соціального захисту та охорони здоров’я.

І зараз стоїть питання про їх прийняття громадами відповідними рішеннями сесій. Учасники наради обговорили ситуацію по кожному об’єкту та проаналізували проблеми, які необхідно терміново вирішувати. Зокрема, за словами начальника фінансового управління Світлани АЛЕМШІ, наразі є значна заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ.

Як зауважив голова райдержадміністрації Григорій КОВТУН згідно Закону України про передачу об’єктів права державної та комунальної власності територіальні громади є правонаступниками установ і майна, які передаються цілісним майновим комплексом, куди входять і активи і пасиви.

Начальник управління соціального захисту населення Володимир ДРУГАКОВ повідомив, що є проект доручення Прем’єр-міністра України про організацію надання соціальних послуг на період до завершення реформ адміністративно-територіального устрою та децентралізації щодо забезпечення фінансової спроможності установ, які надають соціальні послуги, зокрема, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, територіальних центрів соціального обслуговування з районних бюджетів новоутворених районів на період до передання зазначених установ на утримання новостворених територіальних громад.

Підводячи підсумки наради, Григорій КОВТУН вкотре наголосив на особистій відповідальності кожного керівника за своєчасну передачу всіх установ та майна, підготовку необхідних документів, постійну комунікацію з головами територіальних громад та профільними структурними підрозділами облдержадміністрації з метою вирішення будь-яких проблемних ситуацій.

За інформацією відділу організаційної та інформаційної діяльності,

діловодства та контролю апарату Ніжинської РДА