Засідання «круглого столу»

30-07-2021

З 1 липня 2021 року стартувала інспекційна компанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання не задекларованої праці та відсутня позитивна динаміка щодо оформлення трудових відносин з найомними працівниками.

У Лосинівській селищній раді відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Соціальне партнерство при вирішенні питань детінізації зайнятості населення та легалізації оплати праці», яке ініціювала одна з найбільш зацікавлених сторін діалогу – Ніжинська міськрайонна філія Чернігівського обласного центру зайнятості. У роботі заходу взяли участь: заступник директора Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Ігор Приходько, голова Лосинівської селищної ради Анатолій Стрілець, головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю та аналітичного забезпечення Управління держпраці у Чернігівській області Ірина Гущина, начальник відділу обслуговування громадян №9 (сервісний центр) Управління обслуговування громадян Алла Севостьянчик, в.о. начальника Ніжинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Чернігівській області Тетяна Лазарева, начальник Управління соціального захисту населення Ніжинської райдержадміністрації Володимир Другаков, запрошені керівники установ та організацій, місцевих господарств, приватні підприємці. Діалог невипадкових учасників вівся навколо проблеми легалізації зайнятості та доходів. Зацікавила усіх інформація про матеріальну підтримку підприємництва під час карантину від служби зайнятості.

Розмова була серйозна, виважена. Адже питання підняті життєво важливі і потребують розуміння та вирішення як від шукачів роботи, так і від роботодавців.