У Безуглівці відбулись загальні збори громадян

12-02-2018
Схід села

Розпочався новий рік – значить прийшов час звітувати усім сільським, селищним головам про виконання бюджету за 2017 рік та соціально-економічний розвиток громад. Традиційно у зборах громадян беруть участь керівники району.

Учора, 24 січня, схід села відбувся у Безуглівці. Почути звіт про роботу сільського голови Людмили Андрусенко та проблемні питання жителів приїхали голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його перший заступник Сергій Батрак, помічник народного депутата України Олександра Кодоли Тамара Стратілат, а також представники сільськогосподарських підприємств, котрі орендують землі громадян, Віталій Фурса і Петро Повисший.

Людмила Андрусенко прозвітувала про виконання бюджету, використання коштів, зокрема, і самооподаткування. Так, на підтримку навчально-виховного комплексу сільською радою було надано 782 тис. грн., на ямковий ремонт доріг – 344 тис. грн., субвенції на інсулін для хворих на діабет жителів громади – 22 тис. грн., на придбання для Ніжинської центральної районної лікарні апарату-УЗД – 10 тис. грн., на відновлення газопостачання у Безуглівскому сільському клубі – 34 тис. грн. тощо.

Також сільський голова розповіла і про заплановані роботи у поточному році, зокрема, виготовлення генерального плану населеного пункту та проведення вуличного освітлення.

Віталій Фурса та Петро Повисший прозвітували про виплату орендної плати за землю своїм пайовикам, надану соціальну допомогу громаді та заплановані роботи щодо ремонту доріг.

Тамара Стратілат озвучила результати роботи народного депутата Олександра Кодоли у Ніжинському районі в 2017 році. Більш детально вона розповіла про виділені кошти нардепом із фонду соціально-економічного розвитку для Безуглівської громади – 120 тис. грн. на ремонт шкільної їдальні, 156 тис. грн. на потреби школи, 50 тис. грн. на придбання стільців для Безуглівського сільського клубу, 50 тис. грн. на придбання світлодіодних автономних світильників та інше.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин подякував сільському голові та виконавчому комітету Безуглівської сільської ради за співпрацю та розуміння потреб громади, а головне бажання змінювати та розвивати свої населені пункти. Посадовець пообіцяв посприяти у питаннях виготовлення генерального плану, проведення вуличного освітлення, ремонту доріг. Повідомив, що невдовзі оператор мобільного зв’язку поблизу Безуглівки встановить нову вишку і зв’язок у населеному пункті стане кращим.

Під час сходу жителі громади поспілкувались із представниками влади та озвучили наболіли питання, це зокрема, підвищення орендної плати за землю, а також підвищення закупівельних цін на молоко.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА