Передсесійна робота депутатів Ніжинської районної ради

27-02-2018
Засідання

27 лютого 2018 року відбулося засідання Президії Ніжинської районної ради для обговорення питань порядку денного шістнадцятої сесії районної ради сьомого скликання. Із проектами рішень можна ознайомитись за посиланням - Проекти рішень шістнадцятої сесії Ніжинської районної ради сьомого скликання.

Засідання провів голова Ніжинської районної ради Олег Бузун.

Першою виступила начальник фінансового управління РДА Світлана Алемша та детально прозвітувала про виконання районного бюджету за 2017 рік.

Далі голова Ніжинської районної ради Олег Бузун прозвітував про діяльність за 2017 рік. Текстовий варіант звіту розміщений на сайті районної ради за посиланням - ЗВІТ . Презентація до звіту розміщена тут - Звіт Голови районної ради - 02.03.2018 (до 16 сесії).pdf

Про внесення змін до «Програми забезпечення пожежної безпеки на території Ніжинського району на 2016 - 2020 роки» проінформував начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами РДА Михайло Марченко.

Про внесення змін до Програми розвитку та удосконалення організації харчування в закладах освіти Ніжинського району на 2018 рік розповіла  начальник відділу освіти РДА Леся Лозова.

Начальник відділу культури РДА Антоніна Залозна висвітлила питання про затвердження Положення про Ніжинську районну централізовану бібліотечну систему та про затвердження Статуту Ніжинської районної дитячої школи мистецтв.

Редактор газети «Ніжинський вісник» Олена Найда розповіла про проект рішення «Про надання згоди на списання основних засобів».

Останні питання стосувалися надання згоди на передачу до комунальної власності Ніжинської сільської ради приміщення школи №2 Ніжинської ЗОШ I-II ст., оренди комунального майна та зменшеного розміру орендної плати.

На завершення засідання депутати розглянули листи, що надійшли до районної ради в міжсесійний період, зокрема вони стосувалися створення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі військових комісаріатів, перегляду Стратегії реформування лісового господарства України на період  до 2020 року, змін у законодавстві щодо затвердження нормативної грошової оцінки земельних ділянок та ін.

Після завершення засідання Президії районної ради також відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку району та комунальної власності, на якому розглядалися профільні питання, а також спільне засідання представників постійних комісій з питань АПК, екології, земельних та майнових відносин та законності та з питань правопорядку, регламенту та депутатської етики, розвитку та реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції, на якому було розглянути листи, депутатський запит Рибки Л.В. та підготовку двох звернень до Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради України.

Організаційний відділ районної ради