Важливі питання життєдіяльності громади обговорили на сході села у Колісниках

15-03-2018
Схід села

14 березня відбулись загальні збори громадян Колісниківської сільської ради, у підпорядкуванні якої два села: Колісники та Мильники.

Участь у сході взяли керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Липко, начальник Ніжинського об’єднаного управління Пенсійного фонду Алла Севостьянчик, начальник відділу у м.Ніжині міськрайонного управління у Ніжинському районі та м.Ніжині головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області Яна Скрипка, провідний спеціаліст відділу адресних соціальних виплат управління соціального захисту населення Олена Хвост, представники сільськогосподарських підприємств, котрі орендують землі громади.

Сільський голова Анатолій Рибка звітував перед жителями про виконання Програми соціально-економічного розвитку та бюджету у 2017 році та озвучив основні завдання та плани на поточний рік. Серед пріоритетних напрямків роботи - продовження освітлення вулиць у обох населених пунктах, ремонт даху Колісниківського клубу, ремонт автобусних зупинок, грейдерування окремих вулиць, благоустрій кладовища перед поминальними днями тощо.

Звітувала про свою роботу перед виборцями і депутат районної ради Лариса Рибка. У своєму виступі вона підняла важливе питання, яке потребує вирішення – ремонт дороги до с.Мильники.

Після звіту сільського голови відбулось активне обговорення основних проблемних питань громади, що потребують негайного вирішення, зокрема, виділення земельної ділянки під громадське пасовище та оформлення необхідної документації. Це питання підняв депутат районної ради Володимир Ювко. Також він акцентував увагу і на необхідності упорядкування прилеглої території, де відбувалось випилювання дерев.

Цікавились жителі і медичною реформою, призначенням та виплатою субсидій та пільг, пенсійними нарахуваннями. На ці та інші питання відповідали та давали роз’яснення присутні на зборах представники відповідних служб.

Керівник апарату Тетяна Липко інформувала з питань організації флюорообстеження, використання коштів самооподаткування, реформи децентралізації та медичної. Підводячи підсумки зборів, Тетяна Петрівна наголосила, що одним з основних завдань сільського голови повинно бути забезпечення виконання запланованих показників бюджету, його наповнення та ефективного використання.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації