На Чернігівщині СБУ викрила на хабарях посадовця Держпраці

29-07-2019

 

Співробітники Служби безпеки України викрили на систематичних хабарях головного державного інспектора Управління Держпраці в Чернігівській області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від приватних підприємців за не внесення до актів перевірок виявлених порушень у сфері трудового законодавства та не вжиття заходів відповідного правового реагування.

Правоохоронці спецслужби затримали інспектора в обласному центрі під час отримання від керівника місцевої комерційної структури 5 тисяч гривень - чергової частини хабаря.

У межах кримінального провадження відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для з`ясування всіх обставин справи та  встановлення можливої причетності інших посадовців Держпраці до корупційної схеми.

Заходи з викриття зловмисника проводилася спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури.

 

Пресцентр СБ України