На Чернігівщині СБУ викрила на хабарі слідчих поліції

29-08-2019
СБУ інформує

 

Співробітники Служби безпеки України у межах протидії системній корупції у правоохоронних органах викрили на хабарі керівника слідчого відділення та слідчого Чернігівського міського відділу поліції.

Оперативники спецслужби встановили, що керівник спільно з підлеглим систематично вимагали неправомірну вигоди від фігурантів кримінальних проваджень за сприяння у вирішенні питань під час проведення процесуальних заходів у ході розслідувань.

Співробітники СБ України задокументували факт вимагання зловмисниками шестисот доларів від мешканця обласного центру. За вказану суму поліцейські обіцяли повернути раніше вилучене у межах кримінального провадження майно, на яке накладено арешт.

Оперативники затримали слідчих поблизу місця роботи після одержання другої половини хабаря у гривневому еквіваленті.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Операція з викриття поліцейських проводилася під процесуальним керівництвом військової прокуратури Деснянського гарнізону.

 

Пресцентр СБ України