У Чернігові СБУ блокувала підпільне виробництво та збут сурогатної алкогольної продукції

28-11-2019
СБУ інформує

 

 

         В Чернігові Служба безпеки України спільно з податковою міліцією ГУ ДФС у Чернігівській області викрила та припинила підпільне виробництво і продаж великої партії небезпечної для життя й здоров`я громадян контрафактної алкогольної продукції.

         Кілька мешканців Чернігова організували на території орендованих складських приміщень та у власних домогосподарствах два цехи з виробництва фальсифікованого алкоголю. Сурогат зловмисники виготовляли із сировини сумнівної якості в антисанітарних умовах. Готову продукцію під виглядом відомих вітчизняних та іноземних брендів продавали приватним особам через інтернет та до закладів роздрібної торгівлі регіону. Товар замовникам доставляли особисто та через кур`єрів. За попередніми підрахунками щомісяця зловмисники збували контрафакту на майже 9 мільйонів гривень.

         Під час п`яти обшуків, проведених за місцями виготовлення та зберігання підробок, правоохоронці вилучили 3,5 тонни спирту невідомого походження, готовий до збуту сурогат, тару, виробниче обладнання. За цінами чорного ринку вартість контрафакту становить понад мільйон гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.  Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин оборудки та постачальників спирту.

Прес-група Управління СБ України

в Чернігівській області